Σταύρος Αραχωβίτης

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Πριν εμπλακεί με την πολιτική, εργάστηκε ως γεωπόνος σε διάφορες θέσεις και με διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και με τους συνεταιρισμούς.
Υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας, εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας, σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, μελετητής σε αναπτυξιακά προγράμματα, αγροτικά και τουριστικά, και ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών εφοδίων. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του απορρόφησε η ενασχόλησή του, συνδικαλιστική και επαγγελματική, με τους συνεταιρισμούς.
Μετά την εκλογή του ως βουλευτής Λακωνίας το 2015, συμμετείχε στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας όπου συμμετέχουν βουλευτές από 35 κράτη. Συμμετείχε επίσης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου είναι μέλος μέχρι και σήμερα, ενώ αποτελεί μέλος και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.
Κατά τη βουλευτική του θητεία εστίασε περισσότερο, και λόγω επαγγελματικής και επιστημονικής γνώσης, στα θέματα πρωτογενούς παραγωγής. Διετέλεσε Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης το διάστημα από τον Αύγουστο του 2018 εώς τον Ιούλιο του 2019, ενώ πριν και μετά την υπουργική του θητεία είναι Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ