Νίκος Παππάς

Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Καισαριανή.  Εντάχθηκε στη  Νεολαία του Συνασπισμού το 1993 και στη  συνέχεια εξελέγη μέλος  του Κεντρικού  Συμβουλίου της. Σπούδασε κι εργάστηκε στη Σκωτία για αρκετά χρόνια. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην  οικονομία και ανακηρύχθηκε  Διδάκτωρ στη μακροοικονομία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde, όπου κι εργάστηκε ως ερευνητής. 

Ο Νίκος Παππάς διετέλεσε Διευθυντής  του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα από το 2008 μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, οπότε και εξελέγη μέλος του Κοινοβουλίου στην  εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθήνας Επανεξελέγη Βουλευτής στις εθνικές εκλογές  του Σεπτεμβρίου του 2015. Υπηρέτησε την Κυβέρνηση ως Υπουργός Επικρατείας από τον Ιανουάριο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2016 και ως υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 επανεξελέγη Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και είναι Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών.