Νικόλας Τακάς

Αντιπρόεδρος  - THERMI GROUP

Ο κ. Νικόλας Τακάς είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) σε Shipping & Finance από το Cass Business School του City University του Λονδίνου, όπως επίσης και MBA από πανεπιστήμιο του Winchester.

Ο κ. Ν. Τακάς είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας THERMI VENTURECAPITALMANAGEMENT που διαχειρίζεται το NORTHERN GREECE INVESTMENT FUND το μοναδικό Venture Capital με έδρα την Β. Ελλάδα με συνολικά κεφάλαια €30εκ. Είναι Αντιπρόεδρος του THERMI GROUP, επενδυτικού ομίλου με σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του ICT, της Βιοτεχνολογίας, του Real Estate και της Ενέργειας, είναι εταίρος στην κατασκευαστική εταιρεία ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΕ και Πρόεδρος της εταιρείας Εμπορίας Δομικών Υλικών DOMOS AE. 

O N. Τακάς είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) από το 2013 στο οποίο επανεξελέγη διαδοχικά το 2015 , το 2017 και το 2019 και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) από το 2017. Τέλος από το Απρίλιο του 2019 διατελεί ως επίτιμος πρόξενος της Σλοβενίας στην Β. Ελλάδα.