Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Παιδείας  και θρησκευμάτων

Η Νίκη Κεραμέως είναι Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Βόρειου Τομέα της Β1 Περιφέρειας Αθηνών από το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία. Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Université Paris II Panthéon-Assas) και την Αμερική (Harvard Law School) και πολυετή εργασιακή εμπειρία, κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα.

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015. Έχει διετελέσει Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συνέβαλε στη διαμόρφωση προτάσεων της ΝΔ, μεταξύ άλλων, για το συνολικό πρόγραμμα παιδείας, για την διευκόλυνση της άσκησης δικαιώματος ψήφου Ελλήνων ομογενών, για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ιστών-οργάνων. Επίσης, έχει έντονη κοινωφελή δράση μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και ήταν πρώτη Πρόεδρος. Το 2014 διορίστηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών. Είναι έγγαμη και έχει δύο γιους.Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών. Είναι 37 ετών, έγγαμη και έχει ένα γιο.