Εύα Καϊλή

Ευρωβουλευτής – Πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA)

Η Εύα Καϊλή είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (STOA), μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) και της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής (ECON).

Υπό την ιδιότητά της αυτή, εργάζεται εντατικά για την προώθηση της καινοτομίας ως κινητήριας δύναμης για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς. Έχει συντάξει πλήθος νομοθετικών πράξεων στους τομείς της τεχνολογίας blockchain, των ηλεκτρονικών πλατφορμών, των μεγάλων δεδομένων (Big Data), του fintech, του AI και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και είναι η εισηγήτρια της επιτροπής ITRE για το σχέδιο Juncker - EFSI2 και πιο πρόσφατα για το πρόγραμμα Invest EU.

Είναι η ιδρύτρια του Φόρουμ για το Μέλλον στην Ευρώπη, ενός δικτύου σημαινόντων πολιτικών, αξιωματούχων και δημόσιων φορέων που προωθούν την καινοτομία.

Ως υψηλόβαθμος και με επιρροή ευρωβουλευτής καλείται συχνά να μιλήσει για το έργο της σε σημαντικά συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επίκεντρο την Άμυνα και την Ασφάλεια της Ευρώπης.

Προγενέστερα, εκλέχτηκε ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2007-2012, με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος πριν από την πολιτική της καριέρα.

Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική.