Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ

Ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Αντιπρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ – Πανελλήνια ‘Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών και Μέτοχος, Μέλος Δ.Σ. και Διευθυντής Εξαγωγών της ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε  “OLYMP” – Βιομηχανίας τροφίμων από το 1956. Η εταιρεία επεξεργάζεται, μεταποιεί, τυποποιεί και εξάγει σε 70 χώρες το 10% (περίπου 20.000 τόνους) της ετήσιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κατερίνη, Καλαμάτα και Νέα Μουδανιά και αποθηκευτικούς χώρους σε πολλές περιοχές  όπου παράγεται η επιτραπέζια ελιά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που συσκευάζεται στην Καλαμάτα.

Διετέλεσε Βουλευτής Πιερίας, Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη IPU (INTER PARLIAMENTARY UNION), Αντιπρόεδρος Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ.

Ο Δρ. Κωνσταντόπουλος έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές – με ειδικότητα και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Μονάχου “Ludwig – Maximillian Universitat Munchen“ και  Σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μιλά Γερμανικά  και Αγγλικά