Δημήτρης Καπνιάς

Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ  

O Δημήτρης Καπνιάς είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από τον Σεπτέμβριο του 2021. Από την ίδρυση της εταιρείας το 2014 έως τον Αύγουστο του 2020 ήταν ο Διευθυντής Έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, έχοντας την ευθύνη διαχείρισης της Σύμβασης της εταιρείας ως Φορέας Συντονισμού στο έργο «Υποβοήθηση των αγροτών για τη συμπλήρωση & υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στο ΟΣΔΕ» στο πλαίσιο των άμεσων ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), σε συνέχεια της τριετούς υπηρέτησής του ως Scientific Officer στο Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG_JRC).
Για περισσότερα από 20 έτη έχει εργαστεί στον χώρο της γεωπληροφορικής σε θέσεις ευθύνης και τεχνικού συμβούλου στον ιδιωτικό τομέα και σε Διεθνείς Οργανισμούς, εστιάζοντας σε εφαρμογές και υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών στον τομέα της γεωργίας.
Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση νέων εφαρμογών και υπηρεσιών γεωπληροφορικής στην γεωργία, ανέλαβε την παρακολούθηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις πράξεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, εκπροσώπησε την εταιρεία σε διεθνή φόρα και συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρίας.

Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και έναν γιο. Στον ελεύθερο χρόνο του τρέχει μαραθώνιους.