Βασίλης Σταματόπουλος

Founding partner - Fraud Line Whistleblowing Services & Member of Research Ethics Committee of NCSR Demokritos  - Fraud Line Whistleblowing Services,        NCSR Demokritos

Ο Βασίλης Σταματόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και διδακτορικό με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Strathclyde στην Γλασκώβη. Έχει τρία χρόνια πανεπιστημιακής διδακτικής εμπειρίας σε θέματα πληροφορικής και ιατρικής πληροφορικής. 

Έχει διατελέσει Εθνικό Σημείο Επαφής για την προτεραιότητα "Ασφαλείς Κοινωνίες" του Προγράμματος Πλαισίου “Ορίζοντας 2020” εντεταλμένος από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επί 12 έτη συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης καινοτομίας, και ως εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Είναι συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης FraudLine Whistleblowing Services με κύριο αντικείμενο την εγκαθίδρυση διαδικασιών εσωτερικών αναφορών και εγκατάσταση πλατφόρμας whistleblowingσε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς με σκοπό την ενίσχυση της κουλτούρας ακεραιότητας. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει εξωστρεφείς μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις, με πολυεθνική παρουσία. Η Fraud Line ειναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.

Από το 2018 ο Βασίλης Σταματόπουλος είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.