Αθανάσιος Πλεύρης

Υπουργός Υγείας

Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα 21/5/77, είμαι χριστιανός ορθόδοξος, έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχω δύο τέκνα, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.

 

Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία μου «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».

 

Επιπλέον, από το 2006 είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο».

 

Από το 2019 έως σήμερα, είμαι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Κατά το παρελθόν μετείχα στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

 

Επίσης μετείχα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.