Αθανάσιος Καΐσης

Δικηγόρος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Αθανάσιος Καΐσης είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Είναι Αντεπιστέλλων Εταίρος του Ινστιτούτου Αλλοδαπού, Ιδιωτικού Διεθνούς και Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, ανεξάρτητος διαιτητής διεθνών διαιτησιών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Διαιτησία, μέλος του εποπτικού συμβουλίου του εδρεύοντος στη Χαϊδελβέργη Ινστιτούτου «Τέχνη και Δίκαιο (Kunst und Recht)», Associate member της International Academy of Comparative Law, Mέλος της International Association of Procedural Law, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Υποτρόφων DAAD, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή κ.ά. Διετέλεσε Πρόεδρος επιστημονικών εταιρειών και ανωνύμων εταιριών.

Τιμήθηκε από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα το Μάρτιο του 2012 στο Μόναχο με την επίδοση τιμητικού τόμου με τίτλο «Recht ohne Grenzen». Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Έλληνες μαθητές του και ομότεχνοι, τον τίμησαν το Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη, σε επιστημονικό συνέδριο, οι εργασίες του οποίου περιλήφθηκαν σε τόμο με τίτλο «Δίκαιο χωρίς σύνορα».

Τιμήθηκε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με το Bundesverdienstkreuz Erster Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από το ετήσιο συνέδριο Thessaloniki Model United Nations του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από το «Forum on Arbitration and Business» και από την World Federation of Consuls (F.I.C.A.C.).

Στο συγγραφικό του έργο εντάσσονται εκτός των άλλων, βιβλία και άρθρα με αντικείμενο τις σχέσεις δικαίου-ψηφιακής τεχνολογίας-οικονομίας-κοινωνίας.