Άννυ Ποδηματά

Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων, «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»  - Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη

Άννυ Ποδηματά

Από το 2015 είναι σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων στον Όμιλο Βιοχάλκο και από το 2017 στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη». Ασχολείται με θέματα βιομηχανικής πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Άννυ Ποδηματά είναι δημοσιογράφος, πρώην ευρωβουλευτής (2007-2014), πρώην Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2011-2014).

Συμμετείχε στις Επιτροπές ΕCON (Economic and Monetary Affairs), ΙΤRE ( Industry, Technology, Research and Energy) και INTA ( International Trade). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του EUFORES (European Forum for Renewable Energy Sources and Energy Efficiency).

Από το 1994 ως το 2007 εργάστηκε ως πολιτικός/διπλωματικός συντάκτης στον Τύπο (Το Βήμα, το Βήμα της Κυριακής, Εξουσία), στο ραδιόφωνο (Αθήνα 9.84) και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας από την τουρκική Ένωση δημοσιογράφων.

Από το 1989 ως το 1994 εργάστηκε ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι για την ΕΤ1, το ΑΠΕ και το Βήμα της Κυριακής.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Journalistes en Europe, στο Παρίσι.